Elke stap telt in Steptember

Verschillende teams van de poli Vught doen mee aan Steptember, zij zijn de uitdaging aangegaan om 10.000 stappen per dag te zetten. Steptember is een evenement dat geld ophaalt voor mensen met CP (cerebrale parese).

CP is een houding- en bewegingsstoornis. Deze wordt veroorzaakt door beschadiging van de hersenen. CP ontstaat in het eerste levensjaar en is niet te genezen. "Het ingezamelde geld van Steptember wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek, contact met lotgenoten en voorlichting," legt Carlijn van den Broek uit.

"Natuurlijk is er nagedacht over een creatief idee om sponsor geld op te halen. In september wordt door het team een wandeling georganiseerd voor alle medewerkers van Reinier van Arkel. Een donatie in ruil voor een frisse neus en even lekker weg van de werkplek. Meer informatie hierover volgt nog."

Het Steptember virus verspreid zich door Herlaarhof
Het aantal deelnemende medewerkers stijgt ieder jaar. Binnen de teams van poli Vught heeft iedere zijn eigen motivatie om mee te doen. Zo heeft één teamlid een dochtertje met CP, de ander doet het voor de lijn en weer iemand anders vindt bewegen gewoon fijn. Tijdens de lunchpauze maakt het team een dagelijkse wandeling, dit is ook weer goed voor de teamspirit!

Het evenement is dinsdag 4 september gestart en er wordt al veel inzet getoond. 
10.000 stappen per dag haal je niet zomaar! Op de site van Steptember kan je dagelijkse activiteiten als stofzuigen, sporten, fietsen omrekenen in stappen. De stappen zelf worden geteld via een stappenteller van Steptember. Sommige deelnemers hebben een eigen sporthorloge. Deze stappen worden vervolgens bijgehouden in de Steptember app, waar je met je eigen team van vier personen kan zien hoeveel stappen iedereen heeft gezet.

Weetje! Kantoormedewerkers zetten gemiddeld 3.000 stappen per dag.

Team Herlaarhof is blij met jullie donaties. En misschien doet je volgend jaar zelf wel mee!

Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Herlaarhof

Contact

Voor informatie over aanmelden bij Herlaarhof en het behandelaanbod is het volgende telefoonnummer beschikbaar: 073 - 658 53 33
Voor overige vragen kun je contact opnemen met de desbetreffende locatie.

  • Colofon
  • Herlaarhof is onderdeel van Reinier van Arkel