Team Step-by-Step haalt € 1.054,65 op Kika!

Op 2 juli nam het team Step-by-Step van Herlaarhof, deel aan het hardloopevent Run for Kika in Eindhoven. Het team bestaande uit zes jongeren in de leeftijd van 11 tot en met 17 jaar en 3 begeleiders had hard getraind.
Voor de start was iedereen behoorlijk gespannen. Met onze RunforKika shirtjes zijn we met zijn allen gestart en hebben de run in 40 minuten gelopen, zonder te stoppen. Een deel van de jongeren was al eerder bij de finish, maar hebben even gewacht zodat we als geheel team binnen konden komen. Met een voldaan gevoel en met medaille om de nek is iedereen naar huis gegaan en is de runningtherapie afgerond.

Beter in je vel door running therapie
Hardlopen kan ervoor zorgen dat je je beter voelt. Door hardlopen of een andere sport te beoefenen maken je hersenen een stofje aan die zorgen voor een goed gevoel. Als je je bijvoorbeeld gespannen of depressief voelt kan dit stofje er net als medicijnen voor zorgen dat je je beter voelt. Dat gaat niet van het ene op het andere moment maar je kan je lichaam hierin trainen. Running therapie kan je daarbij helpen door in groepsverband en op vaste momenten je lichaam te trainen.


KiKa gelooft in actieve oplossingen
Daarom organiseert KiKa ieder jaar: Run for KiKa; een serie populaire hardloopevents, waaraan ook ik dit jaar meedoe. En dat betekent: nog meer geld voor belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker.


Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Herlaarhof

  • Colofon
  • Herlaarhof is onderdeel van Reinier van Arkel