Werken aan veiligheid en traumaverwerking


Wegens succes herhaald!
Veilig Thuis en Herlaarhof (Top Referent Trauma Centrum) verzorgen op dinsdag 2 februari 2016 een gezamenlijke informatieavond over veiligheid en traumaverwerking. Deze informatieavond kent eenzelfde inhoudelijk programma als in november. Toen konden helaas niet alle geinteresseerden terecht, daarom nu een tweede avond.

Programma
Hoe worden signalen van kindermishandeling en huiselijk geweld herkent ? En hoe kom je vanuit een onveilige situatie, naar verwerking van de trauma's bij het kind? Deze vragen staan centraal in twee presentaties:

Veilig thuis; Meldcode
Overal in Nederland zijn Veilig Thuis organisaties. Veilig Thuis is er voor advies, hulp en onderzoek rond huiselijk geweld en kindermishandeling. Bij Veilig Thuis kunen mensen terecht die hulp zoeken of zich zorgen maken over anderen. De eerste twee stappen uit de meldcode staan deze avond centraal. Het draait hierbij om signaleren van kindermishandeling en huiselijk geweld en het consulteren. De presentatie wordt gegeven door Lonneke van Tilburg en Monique Braams, beiden werkzaam bij Veilig Thuis.

Herlaarhof; Brug tussen veiligheid en traumaverwerking
Een stabiele en veilige situatie is een voorwaarde voor het verwerken van een traumatische gebeurtenis. Bij veel kinderen die worden aangemeld voor therapie is deze veiligheid nog onvoldoende vormgegeven. Het creeren van veiligheid is daarom een belangrijk onderdeel in de behandeling. Veel kinderen geven zichzelf de schuld van wat er is gebeurd. Voor veel kinderen is het ook onduidelijk waarom er bepaalde beslissingen zijn gemaakt. Binnen Herlaarhof wordt vanuit de veiligheid, samen met biologische ouders en andere betrokkenen een traumaverwerkingsverhaal gemaakt, dat voorbereidt op traumaverwerking bij het kind. De presentatie wordt gegeven door Caroline Dierkx, Fransien Jans en Mirjam Pijpers, werkzaam bij het traumateam van Herlaarhof.

Doelgroep
De informatieavond is bedoeld voor iedereen die beroepsmatig werkt met kinderen en jongeren.

Locatie en tijd
De informatieavond vindt plaats op dinsdag 2 februari 2016, binnen Herlaarhof,aan de Boxtelseweg 32 in Vught. De avond duurt van 18.00 tot 20.30 uur.

Aanmelden
U dient zich vooraf aan te melden voor deze bijeenkomst. Dat kan door een e-mail te sturen aan: info@reiniervanarkel.nl. Wilt u hierin uw naam, uw functie/ beroep en de naam van de organisatie waar u werkt vermelden? Na aanmelding ontvangt u per e-mail een bevestiging van uw inschrijving met een routebeschrijving. Het bezoeken van de informatie-avond is gratis.

Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Herlaarhof

Contact

Voor informatie over aanmelden bij Herlaarhof en het behandelaanbod is het volgende telefoonnummer beschikbaar: 073 - 658 53 33
Voor overige vragen kun je contact opnemen met de desbetreffende locatie.

  • Colofon
  • Herlaarhof is onderdeel van Reinier van Arkel