Zorgenvriendjes: daar word ik weer blij van

Kinderen hebben soms grote zorgen, vooral als ze alleen zijn. Een zorgenvriendje kan hen helpen, je kunt ermee knuffelen en beter nog: ze eten al je zorgen op! Josephine de Hartog – Keyzer (huisarts in Schijndel) kwam de door Wia Huitema handgemaakte zorgenvriendjes tegen en doneerde er, samen met Joke Zwanikken-Leenders, sinds 2015 honderden aan o.a. patiënten van het Jeroen Bosch Ziekenhuis en kinderen van het Zuiderbos.

Nu, vier jaar later blijkt uit de vele mooie reacties hoe waardenvol de zorgenvriendjes zijn. En niet alleen voor kinderen, ook voor volwassenen. Een aantal van de gedeelde zorgen zijn nu gebundeld in een kleurrijk boek met prachtige illustraties gemaakt door Margot Peijnenborgh. Het laat zien waar kinderen zoal mee bezig zijn, “ik hoop dat mama niet vergeet drinken te kopen”, “mij hamster is dood, “wanneer mag papa naar huis?” zijn voorbeelden van de zorgen die worden genoemd. Paul van der Heijden, klinisch psycholoog bij Reinier van Arkel schreef in het nawoord ”Het is niet altijd ingewikkeld om kwetsbare kinderen te helpen. Met aandacht, warmte en geruststelling kom je een heel eind. En dat is precies wat de zorgenvriendjes en dit boekje bieden.”

Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Herlaarhof

Contact

Voor informatie over aanmelden bij Herlaarhof en het behandelaanbod is het volgende telefoonnummer beschikbaar: 073 - 658 53 33
Voor overige vragen kun je contact opnemen met de desbetreffende locatie.

  • Colofon
  • Herlaarhof is onderdeel van Reinier van Arkel