Gedragsproblemen


Iedereen wordt wel eens ontzettend kwaad. Maar wanneer je erg vaak ineens boos wordt en agressief bent, kan het zijn dat dat komt door een gedragsstoornis. Je kan bijvoorbeeld ineens heel boos worden, omdat je van je ouders iets moet doen waar je geen zin in hebt of omdat iemand op school iets tegen je zegt. Je wilt het liefst gaan schelden of diegene slaan. Vaak weet je zelf ook niet waardoor het komt en vind je het erg dat anderen jou, door je boosheid, niet meer leuk vinden. 
Ongeveer 2 op de 100 kinderen in Nederland hebben last van agressief gedrag. Soms ook krijg je daardoor problemen op school, of komt de politie eraan te pas.

Behandeling gedragsproblemen
We kijken waarom je zo boos en agressief bent. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je iets vervelends hebt meegemaakt, of dat anderen niet goed met jou omgaan. Wij proberen jou en je ouders door middel van gedragstherapie te helpen beter met elkaar om te gaan. Het kan zijn dat je een training krijgt die zich richt op het veranderen van gedachten en je gaat oefenen met je gedrag in een groep. Soms kunnen medicijnen helpen om je minder agressief te gedragen.

Neem contact op voor meer informatie

  1. Naam*
  2. E-mailadres*
  3. Reactie*
  4. *
*Verplichte velden
Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Herlaarhof

Contact

Voor informatie over aanmelden bij Herlaarhof en het behandelaanbod is het volgende telefoonnummer beschikbaar: 073 - 658 53 33
Voor overige vragen kun je contact opnemen met de desbetreffende locatie.

  • Colofon
  • Herlaarhof is onderdeel van Reinier van Arkel