Infantpsychiatrie (0 tot 4 jaar)


Herlaarhof heeft ook behandeling voor kinderen en peuters (0-4 jaar) en hun ouders, Infantpsychiatrie. Kinderen en peuters kunnen bijvoorbeeld last hebben van: slaapproblemen, slecht eten, taalproblemen, veel huilen, angstig, weinig reageren op de omgeving of driftbuien. Ouders kunnen daar onzeker van worden en willen weten wat er met het kind aan de hand is en hoe ze daarmee kunnen omgaan.

Behandeling infants
Meer informatie over de behandeling van infants vind je in de folder Infants en de folder dagbehandeling infants. De behandeling van kinderen van 0-4 jaar kan bestaan uit de volgende onderdelen.

Psycho-educatie 
Ouder krijgen in een groep uitleg en meer informatie over wat er aan de hand is en hoe zij daar mee om kunnen gaan.

Bezoek kinderdagverblijf 
Wij gaan samen met kind en ouders naar het kinderdagverblijf, om te kijken hoe het daar gaat en om uit te leggen wat er aan de hand is en hoe zij daarmee kunnen omgaan. 

Medicatie 
Het kan zijn dat kinderen medicatie krijgen, zodat zij zich beter voelen. Een arts van Herlaarhof schrijft deze voor. 

Ouderbegeleiding
Ouders krijgen een aantal gesprekken om te leren hoe ze om kunnen gaan met wat de kinderen goed kunnen en wat zij minder goed kunnen.

EMDR 
Er wordt kinderen gevraagd terug te denken aan iets wat is gebeurd, ondertussen worden ze afgeleid door bijvoorbeeld een bewegende hand of door een geluid. Kinderen moeten zich dan concentreren op het geluid of de beweging. Dit wordt in verschillende afspraken herhaald. De herinnering aan wat er is gebeurd en de gevoelens daarbij worden minder sterk. Het wordt steeds makkelijker om aan de gebeurtenis terug te denken. Lees meer

Kortdurende praktische gezinsondersteuning 
Het gezin krijgt thuis begeleiding. Welke begeleiding dat is hangt af van de problemen. Er zijn gesprekken, er wordt geoefend, bijvoorbeeld met dagelijkse taken die tot problemen leiden en er worden vaardigheden aangeleerd.

Systeemtherapie 
We praten met kinderen en met ouders om te kijken hoe zij het beste met elkaar kunnen omgaan.

Moeder-baby interventie 
Een medewerker komt naar het gezin thuis, heeft gesprekken met ouders en er worden video-opnamen gemaakt van dingen die ouders met de baby doen zoals in bad doen, aankleden, eten of spelen. De begeleider kijkt samen met de ouders naar deze beelden en hij of zij geeft advies en tips. Ouders leren het contact met de baby te verbeteren, zodat ze (weer) meer plezier krijgen in dat contact. Lees meer

Neem contact op voor meer informatie

  1. Naam*
  2. E-mailadres*
  3. Reactie*
  4. *
*Verplichte velden
Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Herlaarhof

Contact

Voor informatie over aanmelden bij Herlaarhof en het behandelaanbod is het volgende telefoonnummer beschikbaar: 073 - 658 53 33
Voor overige vragen kun je contact opnemen met de desbetreffende locatie.

  • Colofon
  • Herlaarhof is onderdeel van Reinier van Arkel