Jeugdhulpverlening

Elke opvoeding kent zijn plussen en minnen. Iedere opvoedsituatie heeft zijn eigen uitdagingen en meestal komen ouders en kind er gezamenlijk wel uit. Soms lukt opvoeden (tijdelijk) niet zonder ondersteuning en is er meer hulp nodig uit de directe omgeving of van professionele hulpverleners. Herlaarhof Jeugdhulpverlening biedt deze hulp in de thuissituatie (ambulante gezinsbegeleiding) en ook wanneer het thuis wonen (even) niet meer lukt (verblijf). Herlaarhof Jeugdhulpverlening heeft locaties in 's-Hertogenbosch en Waalwijk.

Verblijf
Verblijf is voor kinderen en jongeren tot 18 jaar die op dat moment niet thuis kunnen wonen. Het kan zijn dat deze kinderen of jongeren gedragsproblemen hebbenen/of dat het gezin problemen heeft. Het kan ook zijn dat de kinderen wachtenop verblijf bij een andere instelling of bijeen pleeggezin. Als je bij Herlaarhof Jeugdhulpverlening verblijft, wordt er een begeleidingsplan gemaakt. Hierin staan doelen waar je aan wilt werken. Bijvoorbeeld ‘ik wil beter begrijpen waarom ik zo reageer’. Je leert door middel van activiteiten met en van andere kinderen je eigen gedrag te begrijpen en leert vaardigheden, zoals samenwerken,een praatje maken, een compliment geven of je eigen mening geven. De groepsleiders helpen je daarbij. Je krijgt meer zelfvertrouwen en snapt wat er aan de hand is.
Lees meer over verblijf.

Ambulante gezinsbegeleiding
Bij ambulante gezinsbegeleiding komt ereen hulpverlener over een bepaalde periode regelmatig bij je thuis. De begeleiding richt zich op 2 gebieden: het gezin en de jongere zelf. De hulpverlener heeft gesprekken met jullie, geeft tips tijdens dagelijkse bezigheden en oefent met jullie bepaalde situaties. Zowel de ouders als de jongeren leren nieuwe vaardigheden, voorbeelden zijn: leren luisteren naar elkaar, of positief met elkaar omgaan. Jullie krijgen hierdoor meer inzicht in het eigen gedrag en meer zelfvertrouwen. Ook leren jullie hoe je problemen zelf goed op kunt lossen. Als er een (psychiatrisch) probleem speelt, zoals ADHD of autisme, kan het gezin daar meer informatie over krijgen en tips krijgen om daarmee om te gaan. Omdat ieder gezin en iedere situatie anders is, ziet ook de hulpverlening er bijiedereen anders uit, dat wordt afgestemd op het gezin. Het doel van de begeleiding is dat het gezin zelf weer de dagelijkse bezigheden goed aan kan en dat zij nieuwe uitdagingen goed aan te kunnen. Lees meer over ambulante begeleiding.

Aanmelden 
Om je aan te melden, kun je contact opnemen met een van onze medewerkers per mail HH-JHVAanmeldingen@Reiniervanarkel.nl

 

Neem contact op voor meer informatie

  1. Naam*
  2. E-mailadres*
  3. Reactie*
  4. *
*Verplichte velden
Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Herlaarhof

Contact

Voor informatie over aanmelden bij Herlaarhof en het behandelaanbod is het volgende telefoonnummer beschikbaar: 073 - 658 53 33
Voor overige vragen kun je contact opnemen met de desbetreffende locatie.

  • Colofon
  • Herlaarhof is onderdeel van Reinier van Arkel