Deborah Spalter

Kinder- en jeugdpsychiater

Bereikbaarheid

Herlaarhof Veldhoven
(040) 290 36 66

Werkzaamheden

Ik werk voor de polikliniek in Veldhoven. Ik zie daar kinderen vanaf 2 tot 18 jaar oud, met allerlei verschillende problemen, waardoor hun ontwikkeling wordt belemmerd.

Vaak gaat het om kinderen die niet alleen autisme, ADHD of emotionele problemen hebben, maar daarnaast zijn er ook problemen op school of in hun gezin. Het is dan de kunst om zicht te krijgen op het grootste probleem, zodat de behandeling zich daar als eerste op kan richten. Ik vind het belangrijk dat een kind zich thuis en op school veilig voelt en de juiste zorg krijgt, zodat het kind volledig tot bloei kan komen.
Om bovenstaande te bereiken werk ik samen met mijn team, bestaande uit o.a. behandelcoördinatoren, klinisch psycholoog, GZ-psychologen en gezinstherapeuten. Daarnaast hebben wij een dagkliniek, die beschikbaar is voor uitgebreide behandelingen in samenwerking met een Cluster 4 school. Wij verrichten diagnostisch onderzoek, indiceren behandelingen en voeren (deels) behandelingen zelf uit. Ik vind belangrijk om overleg te hebben met het gezin, de school en met behandelaren die eventueel later de zorg kunnen overnemen.

Wat zijn je specialismen?

Ik heb ervaring met alle kinder- en jeugdpsychiatrische problematiek. Ik behandel kinderen met medicatie. De angstige of getraumatiseerde kinderen kan ik ook met EMDR behandelen. EMDR is vaak een dankbare behandeling, omdat kinderen daarmee snel van hun angsten af kunnen komen. Hun nachtmerries kunnen bijvoorbeeld al na een of enkele behandeling zijn verdwenen.
Daarnaast werk ik in Veldhoven samen met een klinisch psycholoog die gespecialiseerd is in kinderen met genderidentiteitsproblematiek. Dit specialisme geeft ons een bovenregionale functie.

Waarom werk je bij Herlaarhof?

Ik ging geneeskunde studeren, omdat ik kinderarts wilde worden. Na mijn co-schappen heb ik bijna een jaar op de afdeling kindergeneeskunde gewerkt. Ik werd in dat jaar niet alleen geraakt door de ernstig zieke kinderen, maar ook door de verhalen over hun gezin, vriendjes en school. Aangezien ik mij als arts-assistent kindergeneeskunde vooral moest bezig houden met de lichamelijke problemen van de kinderen en weinig tijd had voor hun overige ontwikkelingsproblematiek, werd mijn interesse voor de Kinder- en Jeugdpsychiatrie gewekt.
Ik vind het nog steeds bijzonder hoe je als kinder- en jeugdpsychiater veel over een kind en gezin te weten mag komen en mag bijdragen aan de ontwikkeling van een kind, ook al is dat soms maar een heel klein beetje. Ik word geraakt als ouders mij vertellen dat het hun weer lukt om meer contact te hebben met hun kind. Het is ook iedere keer weer bijzonder als een kind na een EMDR behandeling trots komt vertellen, dat hij bijvoorbeeld weer alleen een uurtje thuis durfde te blijven of rustig kon slapen!

Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Herlaarhof

Contact

Voor informatie over aanmelden bij Herlaarhof en het behandelaanbod is het volgende telefoonnummer beschikbaar: 073 - 658 53 33
Voor overige vragen kun je contact opnemen met de desbetreffende locatie.

  • Colofon
  • Herlaarhof is onderdeel van Reinier van Arkel