Ingrid Mekking

Kinder- en jeugdpsychiater

Bereikbaarheid

Herlaarhof Vught
(073) 658 53 33

Werkzaamheden

Ik werk op de poli bij Herlaarhof, op de poli ziekenhuis kinder- en jeugdpsychiatrie in het Jeroen Bosch Ziekenhuis en als consulent bij Kentalis. “ Kinderartsen verwijzen hun patiëntjes naar mij als ze vragen hebben van psychiatrische aard. In het ziekenhuis zie ik kinderen met onbegrepen lichamelijke klachten, kinderen met chronische ziekten en daarbij ook een psychiatrisch probleem, zoals bv. een kind met de ziekte van Crohn, met daarbij een depressie. Daarnaast ook kinderen met ernstige eetstoornissen die hiervoor onder behandeling zijn bij de kinderarts. Ook geef ik kinderartsen van het ziekenhuis advies over patiënten die zij behandelen, maar die ook psychiatrische problemen hebben, zodat zij verder kunnen met hun behandeling. De psychiatrische problemen bij de kinderen in het ziekenhuis hebben in het ziekenhuis overlap met lichamelijke problemen of klachten. De kinderen in het ziekenhuis zijn vaak nog niet bekend bij een psychiater. Ouders en hun kind zien er soms tegen op om naar Herlaarhof te gaan. Ik probeer dan een brug te slaan tussen het ziekenhuis en Herlaarhof. Door ouders en kind in het ziekenhuis te spreken en uitleg te geven willen ze meestal toch naar Herlaarhof. Het helpt vaak al dat ouders en kind zien dat ook een psychiater maar gewoon een mens is. Binnen mijn werk als consulent bij Kentalis probeer ik een brug te slaan tussen kinderpsychiatrie en kinderen met communicatieproblemen.

Wat zijn je specialismen?

Ik vind samenwerking met en kennisoverdracht naar andere hulpverleners en (medisch) specialisten belangrijk om samen kinderen te helpen zich zo goed mogelijk te ontwikkelen met alle facetten die daarbij horen. Als ‘bruggenbouwer’ tussen de verschillende ‘werelden’ probeer ik daar mijn steentje aan bij te dragen.

Waarom werk je bij Herlaarhof?

Tijdens mijn opleiding was ik geïnteresseerd in de werking van de hersenen, het gedrag van mensen en hoe dit met elkaar samenhangt. Daarom ben ik psychiater geworden. Bij kinderen heb je nog een dimensie omdat ze in ontwikkeling zijn. Het is extra puzzelen, omdat je hun ontwikkeling mee moet nemen in de beoordeling van het gedrag, wat is normaal op welke leeftijd.

Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Herlaarhof

Contact

Voor informatie over aanmelden bij Herlaarhof en het behandelaanbod is het volgende telefoonnummer beschikbaar: 073 - 658 53 33
Voor overige vragen kun je contact opnemen met de desbetreffende locatie.

  • Colofon
  • Herlaarhof is onderdeel van Reinier van Arkel