Petrine Westland

Sociaal pedagogisch hulpverlener

Bereikbaarheid

(073) 658 5320
herlaarhof.alg@reiniervanarkel.nl

Werkzaamheden

Ik werk als sociaal pedagogisch hulpverlener op de polikliniek MFC LVB. Wij behandelen met een multidisciplinair team kinderen en jongeren met psychische problemen in combinatie met een licht verstandelijke beperking. Ik begeleid kinderen en hun ouders in omgaan met hun ziekte, kijkend vanuit hun kwaliteiten en mogelijkheden. Verder voer ik diagnostische observaties uit in de thuis- en schoolsituatie en onderhoud ik contacten met scholen en andere instanties.
Daarnaast werk ik met brain blocks als ondersteunend middel voor kinderen met ASS.

Wat zijn je specialismen?

Ik heb jarenlang gewerkt met kinderen en jongeren in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Ik heb ervaren dat het heel plezierig is om met deze jongeren en hun ouders te mogen werken. Mijn geduld en flexibiliteit helpen mij om deze kinderen op een voor hen passende manier te begeleiden.

Waarom werk je bij Herlaarhof?

Ik ben vanuit een samenwerkingsverband met mijn vorige werkgever bij Herlaarhof gaan werken. Ik heb vervolgens de overstap gemaakt, omdat de uitdaging van het werken in de kinder- en jeugdpsychiatrie met zoveel gespecialiseerde professionals en bijzondere kinderen voor mij persoonlijk heel groot is.

Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Herlaarhof

  • Colofon
  • Herlaarhof is onderdeel van Reinier van Arkel