Dagbehandeling

Herlaarhof biedt dagbehandeling op de locaties in Vught, Helmond en Veldhoven. Dagbehandeling betekent dat je naast school of dagbesteding een aantal dagen per week een aantal uren per dag bij Herlaarhof bent. Samen met leeftijdsgenootjes neem je deel aan een behandelprogramma. 

Observatie en behandeling
Je kunt bij de dagbehandeling terecht voor observatie of voor behandeling. Bij observatie kijken we naar wat goed of minder goed gaat als het gaat om gedrag. We kijken hoe je reageert op situaties en waar de problemen vandaan kunnen komen. 
Wordt gekozen voor behandeling dan stel je samen met je ouders en de behandelaar een aantal doelen op waaraan je werkt. Bijvoorbeeld 'ik wil leren bespreken wat me dwarszit'.
Tijdens de dagbehandeling kun je oefenen met je doelen en leer je vaardigheden, zoals luisteren en complimentjes geven. Je leert van en met andere leeftijdsgenoten en krijgt meer inzicht in je gevoelens en je gedrag. Daarnaast vinden we het belangrijk dat wat wel goed gaat te versterken en samen te werken aan je zelfvertrouwen. Dit helpt ook bij het verminderen van je problemen.

Lees voor meer informatie de folders: Dagbehandeling locatie Vught, Dagbehandeling locatie Helmond, Dagbehandeling Veldhoven

Gezinsbehandeling 
Een andere vorm van dagbehandeling is gezinsbehandeling. Hierbij staat het doorbreken van oude pratronen en toepassen van nieuwe manieren centraal. Als gezin bepaal je samen met de gezinstherapuet waaraan je gaat werken. Bijvoorbeeld: beter naar elkaar luisteren, samen meer plezier hebben of beter samenwerken. In de behandeling ga je vervolgens aan de slag met wat jij zelf kunt bijdragen aan het gekozen doel. Voor een kind kan dat bijvoorbeeld zijn: even zelf kunnen spelen zonder dat ik mijn ouders daarvoor nodig heb. Voor een ouder bijvoorbeeld Ik kan mijn aandacht verdelen over mijn partner en kinderen.

Lees voor meer informatie de folders: gezinsbehandeling locatie Helmond, gezinsbehandeling locatie Veldhoven

Let op: sommige gemeenten vragen een ouderbijdrage wanneer uw zoon of dochter naar de dagbehandeling komt. Op www.cak.nl vindt u meer informatie en informeer hiervoor ook bij uw gemeente.

Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Herlaarhof

Contact

Voor informatie over aanmelden bij Herlaarhof en het behandelaanbod is het volgende telefoonnummer beschikbaar: 073 - 658 53 33
Voor overige vragen kun je contact opnemen met de desbetreffende locatie.

  • Colofon
  • Herlaarhof is onderdeel van Reinier van Arkel