Dagbehandeling

Dagbehandeling kan in Vught, Helmond en Veldhoven. Bij dagbehandeling ga je in de ochtend naar school en 's middags op werkdagen kom je naar de groep op Herlaarhof. Op een groep zitten 7 tot 8 kinderen of jongeren en werken groepsleider(s). De groepen zijn verdeeld naar leeftijd.

Een dag bij de dagbehandeling
Iedereen heeft een eigen dagprogramma met daarin groepsactiviteiten. Een voorbeeld van hoe de dag eruit kan zien: ‘s Ochtends ga je naar Zuiderbos, dat is een school voor speciaal onderwijs op basis- en middelbareschoolniveau. 's Middags ga je naar de groep van de dagbehandeling op Herlaarhof. Wat je daarna gaat doen, hangt af van wat je wilt leren en wat je hebt afgesproken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een gesprek hebt met je mentor of dat je meedoet aan een activiteit (alleen of met de groep), zoals voetballen of knutselen. Daarna ga je weer naar huis.

Observatie en behandeling
Je kunt opgenomen worden voor observatie of voor behandeling. Bij observatie wordt er gekeken wat er goed gaat en wat er minder goed gaat. Je komt dan te weten waar de problemen vandaan komen, het kan zijn dat je bijvoorbeeld autisme hebt. Behandeling op de groep gebeurt o.a. in gesprekken met je mentor, gesprekken in de groep, tijdens vrije tijd en andere dagelijkse bezigheden, zoals sporten, samen eten of ontspannen. Op de groep kun je oefenen met je doelen en leer je vaardigheden, zoals luisteren en complimentjes geven. Je leert van en met andere leeftijdsgenoten en krijgt meer inzicht in je gevoelens en je gedrag. Daarnaast vinden we het belangrijk dat wat wel goed gaat te versterken en samen te werken aan je zelfvertrouwen. Dit helpt ook bij het verminderen van je problemen. De groepsleiding zorgt ervoor dat je met je behandeling bezig kunt zijn in een positieve sfeer en zorgt dat je de behandeling krijgt die bij je mogelijkheden past. De groepsleiding overlegt regelmatig met andere behandelaren over je behandeling.

Meer informatie over dagbehandeling vind je in de folder dagbehandeling.
Er is ook dagbehandeling mogelijk voor kinderen van 0 tot 5 jaar en hun ouders. Meer informatie daarover vind je in de folder dagbehandeling infants

Let op: sommige gemeenten vragen een ouderbijdrage wanneer uw zoon of dochter naar de dagbehandeling komt. Op www.cak.nl vindt u meer informatie en informeer hiervoor ook bij uw gemeente.

Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Herlaarhof

Contact

Voor informatie over aanmelden bij Herlaarhof en het behandelaanbod is het volgende telefoonnummer beschikbaar: 073 - 658 53 33
Voor overige vragen kun je contact opnemen met de desbetreffende locatie.

  • Colofon
  • Herlaarhof is onderdeel van Reinier van Arkel