Kliniek

De kliniek is in Vught bestaat uit 32 bedden: 7 bedden High Intensive Care (HIC), 7 bedden kliniek Licht verstandelijke beperking & Psychiatrie, en 9 bedden voor kinderen tot 12 jaar, en 9 bedden voor kinderen vanaf 12 jaar. De HIC is gericht op korte opname ter stabilisatie. Jongeren verblijven daar gemiddeld 2 weken. Op de overige afdelingen is de gemiddelde opnametijd een paar maanden.

Een dag bij de kliniek 
Een gemiddelde dag ziet er als volgt uit. ‘s Ochtends ontbijt je en kijk je wat je die dag gaat doen. Vervolgens ga je naar school. Tussen de middag lunch je met de groep op Herlaarhof. ’s Middags ga je weer naar school tot 15.30 uur. Daarna wordt er gezamenlijk wat gedronken met de groep. Je kunt met groepsgenoten en groepsleiding bijpraten en bespreekt welke activiteit jullie die middag gaan doen. Activiteiten zijn bijvoorbeeld: buiten spelen, televisie kijken of naar het dorp gaan. Dat hangt af van de afspraken en de doelen. Overdag kun je ook afspraken hebben voor onderzoek, behandeling en therapie, deze worden van te voren ingepland. Om ongeveer 17.30 uur wordt er samen met de groep warm gegeten. Daarna heb je taken en kun je bijv. nog even televisie kijken en dan ga je slapen. In principe ga je één weekend per twee weken naar huis. (Let op: het verschilt per groep)

Behandeling
Behandeling op de groep gebeurt o.a. in gesprekken met je groepsleider, gesprekken in de groep, tijdens vrije tijd en andere dagelijkse bezigheden, zoals sporten, samen eten of ontspannen. Op de groep kun je oefenen met gedrag en leer je vaardigheden, zoals luisteren en complimentjes geven. Je leert van en met andere kinderen en jongeren en krijgt meer inzicht in je gevoelens en je gedrag en je krijgt meer zelfvertrouwen, waardoor de problemen verminderen. De groepsleiding zorgt ervoor dat je met je behandeling bezig kunt zijn in een positieve sfeer en zorgt dat je de behandeling krijgt die bij je mogelijkheden past. De groepsleiding overlegt regelmatig met andere behandelaren over je behandeling.

Lees hier de folder over de kliniek

Let op: sommige gemeenten vragen een ouderbijdrage wanneer de zoon of dochter bij de kliniek wordt opgenomen. Op www.cak.nl vindt u meer informatie en informeer hiervoor ook bij uw gemeente.

Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Herlaarhof

Contact

Voor informatie over aanmelden bij Herlaarhof en het behandelaanbod is het volgende telefoonnummer beschikbaar: 073 - 658 53 33
Voor overige vragen kun je contact opnemen met de desbetreffende locatie.

  • Colofon
  • Herlaarhof is onderdeel van Reinier van Arkel