Aanmelden en wachttijden

Aanmelden
Om je aan te melden bij Herlaarhof heb je een verwijzing nodig van een verwijzer. Een verwijzer kan je huisarts zijn, een arts in het ziekenhuis, Bureau Jeugdzorg of een wijkteam of basisteam van je gemeente. Huisartsen kunnen verwijzen via Zorgdomein. Andere verwijzers kunnen het verwijsformulier van Herlaarhof invullen,ondertekenen en opsturen naar:
Herlaarhof
T.a.v. ACH
Postbus 10150
5260 GB VUGHT

Heb je vragen over het aanmelden of over behandelingen? Neem dan contact met de afdeling aanmelding en consultatie van Herlaarhof, tel: 0900 - 20 20 700 (tijdens werkdagen van 9.00u - 17.00u)

Wachttijden
Wanneer je bij Herlaarhof wordt aangemeld doen wij ons best om zo snel mogelijk met de behandeling of onderzoek te beginnen. Wij streven naar een eerste intakegesprek binnen 4 weken na aanmelding.
Om je inzicht te geven in de tijd die je moet wachten voordat je bij Herlaarhof in behandeling kan komen, zie je hieronder de gemiddelde wachttijden per regio.
In een crisissituatie is geen sprake van wachttijden, je wordt dan gelijk geholpen. De medewerkers van de crisisdienst kijken direct welke behandeling nodig is.

Let op! De wachttijden in de onderstaande tabel geven aan hoe lang kinderen gemiddeld hebben gewacht die de afgelopen maand hun eerste afspraak hebben gehad bij Herlaarhof.  Dit is een indicatie voor de wachttijd voor kinderen die zich nieuw aanmelden bij Herlaarhof. Ontwikkelingen van binnen en buiten Herlaarhof kunnen de wachttijden echter beïnvloeden. Door een toename van spoed- en crisisaanmeldingen kan de wachttijd enkele weken langer oplopen.Aan het overzicht kunnen dan ook geen rechten worden ontleend.

De wachttijd is ook afhankelijk zijn van het verkrijgen van de beschikking van de gemeente. Meer informatie daarover is te verkrijgen bij de desbetreffende gemeente.

In de regio Zuid-Oost Brabant (locaties Helmond en Veldhoven) gelden momenteel (medio oktober 2017) geen wachttijden voor de intake en diagnostiek.

Regio

Gemeenten

Wachttijd in weken

Dommelvallei+

Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel, Waalre

5

Hart van Brabant

Dongen, Gilze-Rijen, Goirle, Heusden, Hilvarenbeek, Loon op Zand, Oisterwijk, Tilburg, Waalwijk

10

Noordoost Brabant

Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, Landerd, Maasdonk, Mill en Sint Hubert, Oss, Schijndel, s-Hertogenbosch, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Uden, Veghel, Vught

14

Rivierenland

Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal, Zaltbommel

11

West-Brabant West

Bergen op Zoom, Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht, Zundert

8

West-Brabant Oost

Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam, Woudrichem

14

Zuidoost Brabant

Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Cranendonck, Deurne, Eersel, Eindhoven, Gemert-Bakel, Heeze-Leende, Helmond, Laarbeek, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Valkenswaard, Veldhoven

6

De wachttijden van Herlaarhof per regio en bijbehorende gemeenten zijn bijgewerkt tot en met 13 november 2017.

Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Herlaarhof

Contact

Voor informatie over aanmelden bij Herlaarhof en het behandelaanbod is het volgende telefoonnummer beschikbaar: 0900-2020700
Voor overige vragen kun je contact opnemen met de desbetreffende locatie.

  • Colofon
  • Herlaarhof is onderdeel van Reinier van Arkel