Jouw rechten

Wet op de Geneeskundige Behandel Overeenkomst
Wanneer je wordt aangemeld bij Herlaarhof wordt er vaak veel voor jou geregeld. Dit betekent niet dat jij geen inspraak hebt tijdens jouw behandeling. Zo ben je bijvoorbeeld vanaf 12 jaar oud genoeg om zelf mee te denken over jouw behandeling en heb je het recht om genoeg informatie te krijgen over jouw behandeling. Tegelijkertijd zijn er ook dingen die je tijdens je behandeling móét doen, dit noemen we plichten. Zo heb je de plicht om jouw behandelaren goed en eerlijk op de hoogte te stellen van de dingen die je dwarszitten.

Al deze rechten en plichten staan opgeschreven in de wet. Deze wet noemen we de WGBO (Wet op de Geneeskundige Behandel Overeenkomst). Het hangt af van je leeftijd welke rechten en plichten je hebt tijdens je behandeling. Ben je benieuwd naar meer informatie over jouw rechten en plichten? Neem een kijkje op deze site.

Wet verplichte Geestelijke Gezondheidszorg
Soms is het nodig dat jouw zorgverleners voor jou moeten kiezen tijdens je behandeling op Herlaarhof, bijvoorbeeld wanneer het zelf niet meer lukt om verstandige keuzes te maken. Als dit gebeurt, dan gelden er andere rechten en plichten. Deze rechten en plichten zijn ook opgeschreven, maar in een andere wet: de WVGGZ (Wet verplichte Geestelijke Gezondheidszorg). Als je meer wilt weten over jouw rechten bij verplichte zorgverlening, kijk dan op deze site.

Zie ook
Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Herlaarhof

  • Colofon
  • Herlaarhof is onderdeel van Reinier van Arkel