Familie1 Familie1

Onderzoek

Vaak is het niet duidelijk waar je problemen vandaan komen. Het is dan belangrijk dat Herlaarhof hier onderzoek naar doet, we noemen dat diagnostiek.

Kinderen en jongeren

Waarom doet Herlaarhof onderzoek?

We kijken dan naar waar je goed in bent en wat je lastig vindt op school, thuis en in het contact met anderen. Je behandelaar kijkt samen met jou en je ouders welke onderzoeken nodig zijn. Hierbij wordt altijd gekeken naar welke informatie er al is. Als we weten waar je problemen vandaan komen, kunnen we je beter helpen.

Wat houdt onderzoek in?

Er zijn verschillende onderzoeken. Je behandelaar kan je altijd meer vertellen hierover.

Thuis

We praten met jou en met de mensen om je heen zoals je ouders, broertjes en zusjes om te horen hoe jullie met elkaar omgaan, wat jullie wel en niet leuk vinden om samen te doen. Het kan ook zijn dat we bij jou thuis langskomen om een nog beter beeld te krijgen. 

School

Om jou goed te leren kennen willen we weten op welke school je zit en wat je daar allemaal leert. We willen weten welke vakken jij leuk en minder leuk vindt en welke je moeilijk vindt en waar je goed in bent. We komen op school kijken om te zien hoe je het daar doet en hoe je omgaat met klasgenootjes en je leerkracht.