Intake

Wat is een intake?

Bij een intake proberen we samen met jou en je ouders duidelijk te krijgen welke problemen er zijn en waar je hulp bij nodig hebt. We vinden het ook belangrijk om te kijken wat juist goed gaat. Tijdens de intake stelt de behandelaar je vragen over school, vrije tijd en over thuis. Misschien krijg je al hulp vanuit school of komt er bijvoorbeeld een hulpverlener bij jou thuis. We bespreken dan tijdens de intake ook hoe dit voor jou is en of deze hulp helpend is.

Na een intake overlegt je behandelaar met een team van deskundigen welke hulp Herlaarhof kan bieden. Dit bespreken we in een adviesgesprek met jou en je ouders.
Het kan zijn dat er eerst nog onderzoek moet worden ingezet om beter te snappen waar jouw problemen vandaan komen. Je leest hier meer over bij onderzoek.

Wachttijd
Het kan zijn dat je al wel bent aangemeld, maar nog geen uitnodiging hebt gehad voor het intakegesprek. Meestal heeft Herlaarhof een wachttijd en moet je even wachten tot je je eerste gesprek hebt. Dit noemen we de aanmeldwachttijd. Soms moet je ook nog even wachten tussen de diagnose en de start van de behandeling. Dat noemen we dan de behandelwachttijd.

De wachttijden kun je hier vinden.

De wachttijden die je in het overzicht ziet zijn gemiddelden van de kinderen die nu in behandeling zijn gekomen en geven niet precies aan hoe lang jij moet wachten. Dat hangt namelijk af van het probleem waarmee je bij ons komt. Daarom kan het zijn dat jij langer of korter moet wachten dan hier staat. Wil je precies weten hoe lang je moet wachten? Dan kun je dit vragen bij de locatie of het team waar je naartoe gaat.

Als het wachten je te lang duurt

  • Als je jonger bent dan 18: vraag aan de gemeente waar je woont of het eerste gesprek sneller kan.
  • Als je ouder bent dan 18: vraag je zorgverzekeraar of je sneller aan de beurt mag zijn. Dit noemen we wachtlijstbemiddeling.

 Zie ook
Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Herlaarhof

  • Colofon
  • Herlaarhof is onderdeel van Reinier van Arkel