Kinderen en jongeren

Herlaarhof is een expertisecentrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en is onderdeel van Reinier van Arkel. Herlaarhof is er voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar die problemen hebben thuis, op school of in het contact met leeftijdsgenoten.

Herlaarhof heeft verschillende locaties: Vught, Veldhoven, Helmond, Oss, Zaltbommel en Den Bosch.

Hoe ziet een traject bij Herlaarhof er uit?

  • Aanmelding: je verwijzer meldt je aan bij Herlaarhof en zorgt dat alle informatie compleet is. Je verwijzer kan zijn: huisarts, GGD-arts of gemeente.
  • Je wordt uitgenodigd voor een intakegesprek: jij en je ouder(s) maken kennis met de behandelcoördinator, die begeleidt jou en je ouder(s) tijdens de behandeling. Samen met jou en je ouder(s) stellen we een behandelplan op. Daarin staan de doelen waar jij en je ouder(s) aan willen werken, bijv. ‘ik wil mezelf zekerder voelen’.
  • Als nog niet duidelijk is wat er aan de hand is, wordt er onderzoek gedaan en start de behandeling. Elke drie maanden heb je een evaluatiegesprek. Er wordt gekeken of je de doelen haalt of dat ze bijgesteld moeten worden. Als de doelen zijn bereikt, dan wordt de behandeling afgerond. Het kan soms zijn dat je bij een andere organisaties verder werkt aan je doelen.
Zie ook
Stuur door
  1. *
*Verplichte velden
Deel op

Meer over Herlaarhof

  • Colofon
  • Herlaarhof is onderdeel van Reinier van Arkel